Français . English



Flat J.Z.

The demolition of partitioning walls and false ceilings uncovered an important vertical volume (4.2m in height). In order to preserve the ensuing spatial legibility, the heart of the project was boiled down to two elements. We installed a mezzanine over the bathroom, supported by HEAs. An interior façade (perforated steel sheet and wooden panels) separates the intimate space from the rest of the apartment, as in project AE. The different resulting degrees of transparency qualify the zones that they delimit. This façade is entirely mobile. It is articulated around pivot shafts lodged in the mezzanine's structure. When fully opened, they reveal the magnitude of the space.

Area
Before intervention 55 m2
After intervention 65 m2
Budget
-
Schedule
Delivered January 2011
Adress
Paris XIe
Contracting Authority
J.Z.
Project Team
École